torstai 21. heinäkuuta 2011

PusutRuotsin reissun jälkeen iski innostus tehdä itse kräddbullareita elikäs pusuja. Seikkailin tovin ruotsalaisissa leivontablogeissa ja sovelsin sieltä sitten ohjeen, joka menee näin:


PUSUT


6 valkuaista


2,5 dl sokeria


1 tl vaniljasokeria


6 liivatelehteä


1,5 dl Marianne Crushia


 


3 levyä suklaata


kookoshiutaleita


Marie-keksejä paketti


 


Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan vatkaten isolla teholla. Vatkaa niin kauan, että vaahto on kovaa eikä tipahda kulhosta, jos sen kääntää ylösalaisin. Itse vatkasin n. 15 minuuttia. Lisää vaniljasokeri. Purista vedet pois liivatelehdistä ja sulata ne mikrossa lämmittäen n. 10 sekunnin ajan. Kaada yhtenäisenä nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kääntele sekaan Marianne crushit.


Pursota vaahtoa marie-keksien päälle. Tästä määrästä tuli lähes 30 kpl pusuja. Laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.Sulata suklaa mikrossa. Parhaiten se onnistuu, kun paloittelee suklaan ja laittaa mikroon täydelle teholle. Aina välillä, noin 10-20 sekunnin välein on hyvä sekoittaa suklaata, jotta lämpö leviää tasaisesti eikä suklaa pala. Itselläni meni kuorruttamiseen 2 Maraboun maitosuklaalevyä ja n. 200 g Nestlen valkosuklaata. Dippaa pusut sulaan suklaaseen ja valuta ylimääräinen suklaa pois. Koristele esim. kookoshiutaleilla tai strösseleillä. Laita jähmettymään jääkaappiin ainakin tunniksi tai niin kauaksi aikaa, että suklaa on jähmettynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti