tiistai 5. heinäkuuta 2011

Meetvurstipiirakka


 



Meetvurstipiirakka (pellillinen)


 

 


 

Pohja:


 

300 g voita


 

6 dl vehnäjauhoja


 

1 tl leivinjauhetta


 

1 dl vettä


 

vähän suolaa


 

 


 

Täyte:


 

300 g pilkottua meetvurstia


 

1 punainen paprika pilkottuna


 

1 keltainen paprika pilkottuna


 

200 g juustoraastetta


 

4 kananmunaa


 

4 dl maitoa


 

 


mausteeksi suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta


Nypi voi ja jauhot.  Vesi lisätään viimeisenä. Taikinan annetaan rauhoittua kylmässä n. ½ h.  Täytteen aineet sekoitetaan keskenään. Taikina levitetään uunipellille ja täyte kaadetaan pohjan päälle. Piirakka paistetaan n. 30 min. 225 asteisessa uunissa.


Itse käytän lähes aina leivonnassa oikeaa voita, margariinit jätän kaupan hyllylle. Voilla saa niin herkullisen maun. Kuvan piirakkaan olen laittanut vihreää paprikaa punaisen kanssa. Sipulikin sopii hyvin. Tämä on muutenkin hyvä perusohje suolaiseen piirakkaan, meetvurstin tilalle voi vaihtaa kinkun halutessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti