tiistai 5. heinäkuuta 2011

Omar-palat


Tein viime talvena tytön synttäreille näitä omar-paloja Hellapoliisin www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/makeat-leivonnaiset/omar-palat.php ohjeella. Mielestäni tuo pohja oli hieman kuiva. Pitäisikin kehitellä mehukkaampi ohje, kenties se sisältäisi tummaa suklaata, joka toisi juuri sitä kaipaamaani mehukkuutta.


Omar-palat uunipellillinen



4 munaa

3 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 dl kaakaojauhetta

100 g margariinia

1 1/2 dl maitoa



Kuorrute:

100 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g Omar-suklaata

1/2 dl maitoa tai kermaa



Koristeeksi:

Omar-karkkeja




Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi sulatettu margariini ja maito.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.



Sulata paloiteltu suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä noin kahden minuutin ajan. Sekoita välillä, jotta suklaa ei pala.

Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon, ohenna kermalla tai maidolla.



Levitä seos kypsän torttulevyn pintaan.

Koristele paloitelluilla Omar-karamelleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti