sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Raparperin aikaa


Yksi suosikkimauistani eli raparperi on nyt parhaimmillaan, joten tein kesän ensimmäisen raparperipiirakan sunnuntain herkuksi. Omassa pihassani raparperit on kitukasvuisia, liekö tänä vuonna edes nousseet maasta. Täytyisikin inspiroitua tekemään uusi iso raparperipenkki.


                                                          


                    


Raparperipiirakka


Pohja murotaikinaa


125 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa sekaan kananmuna. Yhdistä jauhot ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan, sekoita. Levitä voideltuun piirakkavuokaan.


Täyte


8 dl pilkottua raparperia

2 dl sokeria

3 rkl perunajauhoja

1 prk Sunnuntain vaniljatuorejuustoa

½ dl kuohukermaa


ripaus inkivääriä tai kanelia




Sekoita raparperit, sokeri ja perunajauhot keskenään ja kaada pohjan päälle. Voit ripotella päälle hieman kanelia tai inkivääriä. Vatkaa vaniljatuorejuusto ja kerma ja laita nokareina raparperitäytteen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti