tiistai 28. kesäkuuta 2011

Juhannusherkuttelua


Halusin leipoa jotain ällömakeaa amerikan malliin. Löysinkin amerikkalaisen reseptin herkullisen näköisiin browniesiin, joissa on tuorejuustoa. Muunsin mittayksiköt grammoiksi ja deseiksi unsseista ja cupeista hieman pyöristellen tietenkin. Ohjeen vuokakoko tuotti myös vähän ongelmia. Omistani tuli siitä syystä littanampia kuin olisi tarkoitus. Mutta hyviä ne oli ja olisi vähintäänkin synti, jos näitä tekisi koko uunipellillisen... Amerikassa tekevät folialla vuorattuun uunivuokaan näitä brownieseja, folion avulla saa sitten jäähtyneenä ja jääkaappisäilytyksen jälkeen kätevästi nostettua valmiit herkut vuuasta.

 






TUOREJUUSTOBROWNIES

 


Browniestaikina:




170g  tummaa suklaata



230g voita



1,6 dl vehnäjauhoja



¼ tl suolaa



½ tl leivinjauhetta



2 tl vaniljasokeria



2,5 dl sokeria



3 isoa munaa





Tuorejuustotäyte:



250g maustamatonta tuorejuustoa



1 munankeltuainen



0,5 dl sokeria



0,5 tl vaniljasokeria



Valmista browniestaikina. Sulata mikrossa suklaa ja voi. Sulata erikseen ja yhdistä isompaan kulhoon. Vatkaa sekaan sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet.

Valmista tuorejuustotäyte. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, keltuainen ja sokerit.

Voitele noin 20 cm x 20 cm kokoinen vuoka. Itse käytin säädettävää neliöreunavuokaa, jonka säädin mahdollisimman pieneksi sen ollen 25 cm x 22 cm. Kaada puolet browniestaikinasta vuokaan ja levitä tasaisesti. Laita lusikalla tuorejuustotäytettä nokareina taikinan päälle. Kaada loput browniestaikinasta päälle ja levitä tasaisesti. Laita jälleen nokareina loput tuorejuustotäytteestä. Marmoroi pinta tekemällä veitsellä koukeroita vetoja taikinaan niin, että vaalea ja tumma sekoittuvat osittain. Laita uuniin 175 asteeseen 50-60 minuutiksi. Browniesit ovat kypsiä, kun reunat alkavat irrota vuuasta, mutta keskiosa on vielä pehmeää. Anna jäähtyä. Laita jääkaappiin kylmenemään ja leikkaa kylmänä esim. 16 annospalaan.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti