lauantai 16. kesäkuuta 2012

Valmistujaiskakut





Eräälle maisterille meni nämä kaksi kakkua. Sain toteutukseen vapaat kädet. Jostain syystä luovuus oli täysin hukassa. Ostin sitten Ideaparkin Iloisesta keittiöstä gerbera-muotit, joten päätin kokeilla niitä. Oli muuten aivan ihana liike tuo Iloinen keittiö! Ihania tuotteita leivontaan ja ruuanlaittoon. Kokeilin myös suklaaspritsauksia, mutta niistä ei kyllä tullut kovinkaan kauniita. Ollapa äärimmäisen vakaa spritsauskäsi! Sininen kakku oli "tavallinen" ja täytteinä oli valkosuklaamousse ja vadelmarahkamousse (jos vielä muistan oikein). Pinkeillä kukilla koristeltu kakku on sekä gluteeniton että maidoton, mikä luo kyllä oman haasteensa täytteiden suhteen! Laitan tähän kuvan käyttämistäni tuotteista, jos siitä olisi apua jollekin saman haasteen kanssa kampppailevalle. Pitkän pohdinnan ja kokeilun jälkeen voin todeta, että herkullinen maidoton ja gluteeniton kakku ei ole mahdottomuus toteuttaa! Gluteenittoman pohjan teen aina siten, että puolet jauhoista on perunajauhoa ja puolet Semperin hienoa jauhoseosta. Sokerimassa päällä on maidotonta sekä gluteenitonta. Sen alle tein sveitsinmarenkikreemin kookosrasvasta. Sitä käyttäen kreemistä tuli kauniin valkoinen ja maultaankin mielestäni parempi kuin tavallisella voilla. Tässä tuon glut/lakton-kakun täytteet:



Täyte  1



200g vadelmaa

1 iso purkki Pirkka persikan puolikkaita mehussa (410/235g
) valutettuna

6 liivatelehteä

tilkka mehua



Soseuta vadelmat ja persikat. Liota liivatelehdet vedessä, purista kuivaksi ja laita kattilaan mehutilkan (pari rkl) kanssa. Kiehauta niin, että liivatelehdet sulaa. Kaada ohuena nauhana vadelmapersikkasoseeseen koko ajan vatkaten. Laita täyte jääkaappiin jähmettymään, jotta se on helpompi laittaa kakun väliin. Varo jähmettämästä liika. Voit nopeuttaa jähmettämistä laittamalla hetkeksi pakastimeen täytteen.



Täyte 2



1 prk Alpro Soya Airy & Creamy

1 levy maidotonta ja gluteenitonta suklaata

½ purkkia soijatuorejuustoa



Sulata suklaalevy mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää soijatuorejuusto ennen kuin vaahto on jämäköitynyt "valmiiksi", jatka vatkaamista ja kaada sula suklaa sekaan. Täytä kakku. Tämä täyte oli kyllä yllätys kuinka hyvältä maistuikaan! Suklaatäytehän jähmettyy ilman liivatetta sopivaksi. Kakun kostutin sitruunalimsalla.




















 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti