perjantai 4. toukokuuta 2012

Vappuiset vaniljadonitsit


Nämä vaniljanmakuiset donitsit on valmistettu uunissa! Eli hieman kevyempi versio donitseista kuin uppopaistetut. Toki rasvaa ja sokeria löytyy kuorrutuksesta, että se siitä keveydestä.



Rahkadonitsit

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1/4 tl suolaa

1 dl sokeria

50 g voita sulatettuna

200 g vaniljanmakuista rahkaa

1 kananmuna



Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva, rahka ja kananmuna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina pursotuspussiin. Pursota taikina donitsipellille täyttäen 2/3 donitsisyvennyksestä. Paista uunissa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä. Jos haluat kuorruttaa donitsin, tee se jäähtyneille donitseille.



Valkosuklaakuorrutus

100 g valkosuklaata

100 g pehmeää voita

220 g tomusokeria

pieni tilkka vettä



Sulata valkosuklaa. Itse sulatan pienessä muovikulhossa mikrossa palasteltuna. Kun sulattaa mikrossa, täytyy jopa 10 sekunnin välein kurkata suklaata ja tarvittaessa sekoittaa, ettei se pala. Sekoita sulan suklaan kanssa pehmeä voi. Vatkaa pienissä erissä tomusokeri joukkoon. Jos haluat notkistaa kuorrutetta, lisää tilkka vettä. Levitä lastalla donitsien päälle. HUOM! Tämä määrä on moninkertainen verraten donitsiohjeeseen. Itse tein donitseja 4 kertaisen taikinan ja silti jäi hieman yli kuorrutetta tällä ohjeella. Donitsit koristelin erilaisilla strösseleillä ja nonparelleilla ja tarjolle laitettiin muffinssitelineeseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti