lauantai 21. tammikuuta 2012

Pohjalaiset häät

Ja kakku teeman mukaan. Suunnitteluvaiheessa tuli mieleen helavyö koristeena ja siitähän löytyi hieno malli Ulla Svenskiltä blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/2011/01/03/pohjanmaa-kakku/ . Kerran olen kymmenisen vuotta sitten tehnyt kaksikerroksisen kakun, joten pahemmin ei ollut kokemusta kerroskakuista. Innolla siis otin haasteen vastaan! Kaikkea uutta on niin kiva aina kokeilla! Kerroskakun kokoamiseen löytyy hyvä ohje kuvineen Leivontafoorumilta tämän linkin takaa leivontafoorumi.org/viewtopic.php . Kakun mukaan vaan viestiä tarjoilusta huolehtiville, että kakku syödään kerros kerrallaan ylhäältä alkaen ja kerrosten välissä olevat tukialustat poistettava sekä tukena olevat tikut. Niillä estetään kerrosten sisäkkäin painuminen etenkin kakun leikkaamisvaiheessa.


Molemmat kerroskakut ovat saman kokoisia eli munamäärä on molemmissa 22. Kakkua pitäisi laskukaavan mukaan riittää 132 henkilölle. Jokainen kerros kakusta on 10 cm korkeudeltaan. Säädettävä reunavuoka on erittäin kätevä kerroskakunkin leipomisessa. Saa tismalleen mieluisan kokoiset kakut tehtyä. Muutoinkin vannon säädettävän reunavuuan nimeen pohjien teossa. Tässä linkki ko. vuokaan www.ullanunelma.fi/product_details.php .


Pohjat


halkaisija        munia


32                     10


26                     6


20                     4


14                     2


Täytteinä kakussa on vadelmamousse ja valkosuklaamousse. Kuorrute on vaahtokarkin makuista sokerimassaa, joka on mielestäni siedettävimmän makuinen sokerimassa. Ja suosikkini myös kaulitsemisessa. Vaikkakin tällä kerralla sain kaulintaan miehistä apua ;).


Uusi tuttavuus oli elintarvikeliima Squires Kitcheniltä koristeiden kiinnittämiseen. Liima oli riittoisaa ja toimi hyvin eli piti koristeet paikallaan (toivottavasti myös noin 100 km matkan ajan!, ainakin ensimmäiset parisenkymmentä km pysyi).


Kaiken kaikkiaan oli kyllä aikaa vievät kakut! Ei ihan hetkessä tullut näprätyksi koristeet eikä liimatuksi paikoilleen! Mutta toivottavasti oli kaiken sen vaivan arvoista ja kakku hääparin mieleen.


Koristeista noin puolet tässä koristesulkeisissa napatussa kuvassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti