sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kantarelli-sipulipiirakka




Kantarelli-sipulipiirakka





Pohja:


125g voita


1,5 dl ruisjauhoja


2 dl vehnäjauhoja


2 rkl vettä


vähän suolaa





Täyte:


1 l kantarelleja


1 vihreä paprika


2 sipulia


1 prk Crème Bonjour 100g Kantarelli tuorejuusto


1 purkki (2,5dl) Flora kuohua tai muuta kermaa


3 kananmunaa


2 dl emmentaljuustoa


suolaa, mustapippuria, valkopippuria






Valmista pohja ensin. Nypi voi ja jauhot (voi käyttää myös pelkästään vehnäjauhoja).  Vesi lisätään viimeisenä. Taikinan annetaan rauhoittua kylmässä n. ½ h. Voitele vuoka ja painele taikina vuokaan. Esipaista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia. Voit laittaa pohjan päälle uuniin leivinpaperin ja painoksi esim. kuivia herneitä tai pieniä kiviä (itse en löytänyt muuta kuin koristekiviä :D). Näin pohja ei nouse liikaa.




Pilko kantarellit, paprika ja sipuli. Kuullota sipuli ja paprikat öljyssä, lisää lopuksi kantarellit ja paista niin kauan, että sienistä irtoava neste on haihtunut pannulta. Laita sekaan tuorejuusto, kerma (voit myös keventää ohjetta hieman käyttämällä maitoa), munat ja juusto. Sekoita ja mausta mielesi mukaan. Kaada täyte pohjalle ja paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti