tiistai 16. elokuuta 2011

Mustikkahyydykekakku lomaltapaluun kunniaksi


Oli sen verran mukava palata loman jälkeen töihin, että leipasin työkavereille kakun siitä riemusta herkuksi kahvihetkiin. Samana päivänä sain kaksi sangollista mutsikoita, joten niistähän oli jotain sävellettävä. Kakku on tehty säädettävällä reunavuualla, käyttäen apuna reunakalvoja. Puolittamalla ohjeen, saat sopivan määrän tavalliseen esim.26 cm halkaisijalta olevaan irtopohjavuokaan.




Mustikkahyydykekakku (22cm x 32cm vuokaan)


Pohja:


450 g keksejä (käytin 3 pkt valkosuklaakuorrutteisia suklaakeksejä, merkki Filipinos)


100 g voita


 


Valkosuklaamousse:


2 levyä Pandan valkosuklaata


2 prk Flora Vispiä


1 prk maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia


2 rkl vaniljakreemijauhetta


 


Mustikkarahka:


2 prk Flora Vispiä


1 prk (200g)Valion maustettua vaniljarahkaa


1 prk (250g) maustamaton rahka


5 dl mustikoita


4 liivatelehteä


2 rkl vaniljakreemijauhetta


 


Pinnalle:


reilusti mustikoita peittämään pinta (noin 5 dl)


2 dl vettä


1 dl hyytelösokeria


1 prkl Flora Vispiä



 


Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele vuuan pohjalle. Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikrossa täydellä teholla, lyhyitä, noin 10-20 sekunnin jaksoja kerralla,.välillä suklaata sekoittaen. Vatkaa kermat, sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe sekä lopuksi vaahdon ollessa jämäkkää, lisää sula suklaa. Kaada pohjan päälle. Anna jähmettyä parikin tuntia jääkaapissa ennen toisen kerroksen mustikkarahkan lisäämistä. Valmista mustikkarahka vatkaamalla kermat ja loppuvaiheessa lisää rahkat ja mustikat joukkoon. Pehmitä liivatelehdet vedessä. Sulata pehmenneet liivatelehdet parissa rkl vettä tai mehua kattilassa. Kaada sulaneet liivatteet yhtenäisenä nauhana rahkaan samalla, kun vatkaat. Levitä mustikkarahka valkosuklaamoussen päälle. Tasoita pinta nätiksi. Laita taas jähmettymään pariksi tunniksi jääkaappiin. Halutessasi voit vielä koristella päällisen mustikoilla. Valmista mustikoiden päälle kiiltävä hyytelö kiehauttamalla vesi ja lisäämällä siihen hyytelösokeri, anna kiehahtaa vielä kerran. Anna hyytelön hieman jäähtyä ja paksuuntua. Levitä lusikalla ohuelti hyytelösokerilientä mustikoiden päälle. Vatkaa kerma ja pursota koristeet. Itse koristelin Kinuskikissan inspiroimana kakkuni sokerihuurretuilla mustikoilla, ohje löytyy täältä www.kinuskikissa.fi/neiti-mustikan-vaniljakaaretorttu/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti